Vaatimattomasti sanottuna taisin juuri äsken tekaista elämäni kauneimmat ja ehdottomasti parhaimman makuiset sämpylät. Ikinä!
Juustosämpylät
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1,5 dl juustoraastetta
n.12 dl jauhoja
2 rkl öljyä
225°C noin 15min.
pinnalle vähän juustoraastetta. Osaan laitoin, osaan en.
Kohotus on muuten ihan turhaa löpinää, noin vartin verran taikina huilasi lämpimässä liinan alla ja leipomisen jälkeen heti viileään uuniin. Siellä ne kohosivat kauniisti samalla kun uuni lämpeni. Se on tärkeää, ettei mätä niitä jauhoja kamalasti taikinaan tekovaiheessa, vaikka leipominen onkin sitten vähän tahmeaa.
Kummasti ne katosivat heti lämpiminä!?!
lauantai, 19. kesäkuu 2010
Kommentit