Anssi Koivurannan suusta tämä mainio lausahdus, jonka ilman muuta lanseeraan myös omaan käyttööni - ei sillä, että olisin paniikkiin taipuvainen...
Meillä oli asetettu hienot tavoiteaikataulut yläkerran suhteen: Levyjä seinään huone per viikko, talvilomaviikolla lattioiden tekoon, vapuksi kamat yläkertaan. Talvilomaan on vielä kaksi kokonaista viikkoa ja tänään aloitetaan levyttämään viimeistä huonetta! Ylijäämäviikot käytettäneen sitten kittaamiseen ja hiomiseen, niitä kun ei aikatauluttaja muistanut ollenkaan!

1265968914_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1265968923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joka tapauksessa talvilomaviikolla päästään asentamaan lattialämmitysputkia ja todennäköisesti myös pohjamaalaamaan seiniä. Sitten onkin vuorossa se toisaalta ihanin, mutta toisaalta stressaavin vaihe, kun pitää keksiä mitä pintoihin laitetaan. Stressiä aiheuttaa jo valmiiksi ajatus siitä, millä saan kaiken ihanan puhuttua Samille läpi. Minä nimittäin haluan valkoisen lattian yläkertaan ja tiedän, että joudun sitä perustelemaan moneen, moneen kertaan ja vielä todennäköisesti salakuljettamaan sen paikalle. Ehkä jopa asentamaan salaa...82508_PE208369_S4.JPG
57550_PE163131_S4.jpg
Aulan tapettivaihtoehdoista tämä Vanhaa Unelmaa-blogistin tapetti vetää tällä hetkellä pisimmän korren:

023.JPG

Saanan huone on jo pitkälle suunniteltu, väreinä tulee olemaan valkoinen, musta ja peruspunainen. Tessa puolestaan haaveilee sateenkaaren värisestä huoneesta, joten sen suunnitteluun pitää nähdä vähän enemmän vaivaa. Toisaalta Tessa on auttamaton romantikko, joka tykkäsi mm. tämän Livinki-liikkeen etusivunkuvan fiiliksestä ja väreistä:

20091009_greengate.jpg

Pienten yhteinen huone vielä pohdituttaa. Toisaalta haaveilen väreiksi petrolinsinistä, vanhaa vihreää, ruskeaa ja lilaa tai vaaleahkoa punaista, toisaalta taas olisi kiva tehdä ruututapetein hempeä tunnelma. Kinkkinen juttu, yhdistää tytön ja pojan huone. Meidän makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta tai vierashuoneesta ei ole vielä mitään käsitystä!


Tein Tikkurilan sivuilla (www.tikkurila.fi) Tyylitestin ja sain tulokseksi Aitouden etsijä, nousevana tyylinä moderni pelkistäjä. Analyysi kuuluu näin:
Saat elämyksiä luonnonmateriaalien aitoudesta ja lämpimästä, murretusta väriskaalasta. Harkitun huoleton tyylisi heijastaa ekologisia arvojasi. Etsi esineitä, joissa näkyy käsityön jälki, löydä tehoste-elementit suoraan luonnosta.