Vaikka Amerikanmaalla olen käynytkin, ei matkalla tullut juuri syötyä. Ei edes pannukakkuja. Varsinaisesti ne eivät ole koskaan kiehtoneet, mutta kun tarpeeksi monta kehua kuulee, on pakko kokeilla. Paistoin vähän turhan  hartaasti, mutta ei se makua haitannut :)



1276796254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1276796294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina syntyi seuraavasti:

- 4 dl jauhoja  
- 3 rkl sokeria 
- 1 rkl leivinjauhetta  
- ½ tl suolaa  
- 2 tl vanilliinisokeria

- 3 - 4 dl maitoa  
- 2 munaa  
- 3 rkl juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai 1 rkl sulatettua voita ja 2 rkl ruokaöljyä 

1. Yhdistä kuivat aineet,  sekoita.

2. Lisää maito, voi, öljy ja munat. Sekoita, mutta älä vatkaa liikaa, ettei jauhojen gluteeni muodosta taikinaan sitkoa. Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla.

3. Paista pannulla noin kauhallinen taikinaa kerralla. Aloita paistaminen kuumimmalla lämpötilalla, ja pannun lämmettyä laske lämpötilaa noin puoleen lieden tehosta (itse laitan ensin levyn kuutoselle, annan pannun lämmetä ja käännän sitten kolmoselle, josta välillä neloselle ja takaisin kolmoselle, riippuen pannukakkujen väristä). Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

4. Odota, kunnes taikina alkaa kuplia - voit myös kurkistaa ja tarkistaa toisen puolen värin - käännä, ja paista hetki myös toiselta puolelta

1276796309_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267822790_img-d41d8cd98f00b204e9800998e