Harmi, ettei se ole muuttanut tänne...!?! Eräs nettiketju sai mut innostumaan pitkästä aikaa leivän leipomiseen. Tilasin Samilta kaupasta asiaankuuluvat leipäjauhot ja hiivat. Vähän nurisin, kun toi vain kilon pussin, mutta ei siellä toivomaani jauhoa kuulemma isommissa ollut. Siirappiakaan ei muisteluistani huolimatta kaapissa ollut, mutta korvasin sen sokerilla.
Ohjeena vanha hyväksi havaittu hiivaleipäohje ja ei kun tekemään. Hiivat sulamaan veteen, sokeri ja suola perään. Ohjeessa sanotaan jauhoja tulevan 1,6 kg, joten täräytin kilon pussillisen kerralla vatkattavaksi. Hupsista, olipas se karkean näköistä. Vatkaan, vispaan, sekoitan, saan aikaiseksi epämääräistä mössöä. Lisään rasvaa, lisään vettä, lisään suolaa ja yritän pelastaa tavallisilla vehnäjauhoilla mitä pelastettavissa on. Meinasin jo alkaa karjua miehelle vääristä jauhoista, kunnes tajusin lukea mitä pussin kyljessä sanotaan. Ohje on yleensä käyttämilleni hiivaleipäjauhoille, mutta minä näppäränä tyttönä olin tilannut täysjyvävehnäjauhoja.

Nyt taikina on kohoamassa. Katsotaan saadaanko frisbeeainekset vai saako tuosta vielä leipää...

1266924345_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

[lisäys] Leivästä tuli jos ei nyt loistavaa, niin ihan syötävää. Ja todella kuitupitoista! Ennen sitä syö, kuin selkäänsä ottaa ;). Kuvia luvassa myöhemmin.[/lisäys]