Jos Esikoinen on kelpo kokki, niin Kakkonen on tullut enemmän äitiinsä ja tykkää leipoa. Kaikilta meiltä onnistuu sitten kyllä se leipomusten syöminen :p

1267366574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantaina rupesi leivotuttamaan ja ei siinä auttanut, kuin kurkkia kaapin perälle, mitä aineita sieltä löytyy. Mantelilastupussi oli jäänyt joulusta, joten asia oli sillä päätetty - toscakakkua. Kakkonen rikkoo munat, vatkaa sokerin niiden kanssa sekaisin, lisäilee taitavasti loput aineet ja sotkee taikinan sekaisin. Taikina meinasi huveta parempiin suihin, ennen kuin se ehti edes uuniin.

1267366668_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koska taikinaa tehtiin pellillinen, oli yksi vaivainen mantelilastupussillinen auttamattomasti liian vähän. Pikainen etsintä tuotti tulosta ja kaapista kaivettiin esiin maapähkinöitä. Pahimmat kuoret pois, pähkinät murskaksi ja kuorrutteen sekaan. Jestas, että tuli namia!

1267366789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267366856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ohje:

Pohja:
4 munaa
4dl sokeria
100g sulatettua voita
4dl (gluteenittomia) jauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon sulatettu voi ja maito, sekä jauhoseos.
Paista 175°C n. 20 minuuttia.

Täyte:
225g voita
4,5dl mantelilastuja (pähkinätkin käy ;D)
3,5dl sokeria
4,5rkl (gluteenittomia) jauhoja
4,5rkl kermaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista n. 15 minuttia, tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Hyvää hiihtolomaa!

1267366959_img-d41d8cd98f00b204e9800998e