Kevät on tullut, kun meidän keittiössä syntyy (se jokavuotinen) persikka-rahkakakku.

1267822010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä hyväksi havaittu ja sovellettavaksi sopiva ohje:

pohja:
125g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja (toimii myös gluteenittomilla)

täyte:
1 tlk persikoita (tai 3 omenaa)
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä (tai 2 prk maitorahkaa)
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Levitä taikinaa myös (24cm irtopohja-) vuoan reunoille.
Valuta ja kuivaa persikat, paloittele. Sekoita täytteen aineet keskenään ja paiskaa pohjalle. Paista 180°C noin tunti.



Hyvää kevättä!
1267822790_img-d41d8cd98f00b204e9800998e