Kevät on tullut, kun meidän keittiössä syntyy (se jokavuotinen) persikka-rahkakakku.
Tässä hyväksi havaittu ja sovellettavaksi sopiva ohje:
pohja:
125g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja (toimii myös gluteenittomilla)
täyte:
1 tlk persikoita (tai 3 omenaa)
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä (tai 2 prk maitorahkaa)
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Levitä taikinaa myös (24cm irtopohja-) vuoan reunoille.
Valuta ja kuivaa persikat, paloittele. Sekoita täytteen aineet keskenään ja paiskaa pohjalle. Paista 180°C noin tunti.
Hyvää kevättä!
perjantai, 5. maaliskuu 2010
Kommentit